Întreținerea eco-responsabila a locuintei

Există câteva lucruri mici pe care le putem face pentru a reduce poluarea și pentru a promova dezvoltarea durabilă a planetei. A fi ecologic nu a fost niciodată mai ușor!

UTILIZAȚI PRODUSELE DE CURĂȚARE NATURALĂ

Multe produse eficiente pentru curățarea casei sunt deja în cămară, cum ar fi oțetul și sucul de lămâie. Știați că o pastă simplă pe bază de apă cu bicarbonat de sodiu ar putea scăpa de cele mai multe pete? Mai multe uleiuri esențiale, cum ar fi arborele de ceai, au și proprietăți antibacteriene și antifungice.
Pentru a afla cum să vă creați propriile produse de curățare, click aici.
imageedit_4_2100803017


Alegeti cu grija produsele de spalt rufe

Optați pentru un detergent fără E.D.T.A (acid etilen diamină tetraacetic), NTA (acid nitrilotriacetic) sau fosfat. Clorul ar trebui, de asemenea, să fie evitat deoarece evacuarea acestuia în apele reziduale creează organoclorura,  potențial carcinogenă care ar putea fi găsită apoi în apa de băut.  În ceea ce privește balsamul, acesta poate fi ușor înlocuit prin adăugarea de oțet la ciclul de clătire.

imageedit_1_7995219085


Faceti compost!

Nu există o modalitate mai bună de a hrăni grădina de flori sau de legume decât compostul. Amenajat într-un loc umbros, compostul amestecă materialele azotate (adesea verzi și moi, cum ar fi coaja de fructe sau iarba) cu alte carbonice (adesea maro și uscat, ca frunze moarte sau ramuri vechi). Rezultatul: humus la nutrienți concentrați care îmbunătățesc calitatea solului.
Pentru a afla mai multe despre amenajarea unui loc de compostare acasa, click aici

imageedit_7_6892218466


Alegeți cu grija plantele pentru grădina

Cu cât plantele dvs. sunt mai sănătoase, cu atât este mai puțin probabil să utilizați pesticidele. Alegeți specii rezistente care sunt adaptate la soarele/umbra pe care o aveti in curte, dar si la tipul de sol. Nu uitați că vor crește și vor avea nevoie de spațiu pentru a ajunge la maturitate. Aveți grijă de colțul dvs. verde, udându-l în mod regulat. De ce să nu recoltați și să depozitați apa de ploaie pentru a face acest lucru?

imageedit_9_5085941057


Scăpați de insectele nedorite cu produse naturale

În cazul unei infestări grave, poate fi inevitabilă păstrarea serviciilor unui exterminator sau folosirea capcanelor și a insecticidelor de uz casnic. Cu toate acestea, aceste soluții ar trebui considerate doar o ultimă soluție, deoarece există mai multe modalități naturale de a păstra insectele departe. Creta albă, cremă de cafea, usturoi, menta … aceste ingrediente simple pot fi suficiente pentru a menține furnicile, omizi și alte animale dăunătoare departe de grădină și de casă!
Pentru mai multe detalii, click aici.

153964351631607261


S-ar putea să vă placa si:

https://jurnalpro.com/2019/05/09/eliminarea-mirosului-neplacut-din-frigider/

 

Bicarbonat, oțet, borax sare…

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Pingback:Eliminarea mirosului neplăcut din frigider | Jurnal Pro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.