Pușcăria pentru ursi polari

Orasul Churchill, Manitoba, din nordul Canadei, a castigat, pe buna dreptate, titlul de „Capitala Mondiala a ursilor polari„.

Orasul se afla in partea de vest a Hudson, care găzduiește aproximativ 800 de urși polari. Churchill a fost, de fapt, construit pe traseul migrației urșilor, iar mulți dintre prădătorii uriași dau târcoale orașului. Este un pic special, ca dimineata, in drum spre munca, sa vezi urme de urs printre case.

ursi-polari-02
Capcanele pentru ursi de la Churchill

Înainte de înființarea închisorii, la începutul anilor ’80, ursii care erau văzuți în oraș erau pur și simplu împuscați. Acum populația are la dispoziție o linie telefonica 204-675-BEAR, la care răspund angajații programului de alertare și care au proceduri bine stabilite în funcție de zona în care animalul a fost zărit.  Dacia el se afla în zona din exteriorul orașului, dar destul de aproape, este doar speriat cu shell crackers (cartușe oarbe care fac un zgomot foarte puternic).

Daca sunt în oraș, atunci politia urșilor polari încearcă sa-i captureze. Familiile sunt relocalizate cât de curând posibil. Ursii singuratici sunt ținuti la închisoare o luna pentru a reduce șansele ca odată eliberați să se întoarcă în același loc. Când a venit timpul sa fie eliberați, gardienii ii tranchilizează, ii pun în plase speciale și îi transporta cu elicopterul la 70 de kilometri nord de Churchill.
ursi-polari-03


Pentru a avea o idee despre câți ursi sunt la ora actuala deținuți, iată câteva date extrase dintr-un raport de pe site-ul orașului Churchill, pentru perioada 5-11 noiembrie 2018:

  • numărul de ursi deținuți la începutul săptămânii: 13
  • numărul de ursi plasați în pușcărie în timpul săptămânii: 4
  • numărul de ursi eliberați: 2
  • numărul de ursi aflați în detenție la sfârșitul săptămânii : 15

 

ursi-polari-04


Photo credit: railsr4me on Visual hunt / CC BY-NC-ND
Photo credit: cw_anderson on Visual hunt / CC BY-NC
Photo credit: Mexicaans fotomagazijn on Visualhunt / CC BY-NC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s